Uw Endocannabinoiden Systeem (ECS)

Het endo cannabinoïde systeem (ECS) is uw lichaamseigen systeem dat bestaat uit een groep endogene cannabinoïde receptoren in de hersenen en in het gehele centrale en perifere zenuwstelsel van het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat het ECS het lichaamseigen cannabinoïde  systeem is. Het werd ontdekt door Prof. Dr. Raphael Mechoulam.

Ons ECS heeft een zeer belangrijke functie in ons lichaam. Het is verantwoordelijk voor het reguleren van een reeks fysiologische processen die essentieel zijn voor het behoud van de gezondheid.

Het ontdekken van de aanwezigheid van een endocannabinoïde systeem, dat de homeostase (balans) in het menselijk lichaam reguleert, was een doorbraak en opende de deur voor vele therapeutische cannabinoïde oplossingen.

Wanneer het ECS goed werkt helpt het bij het reguleren van processen zoals slaap, eetlust, spijsvertering, stemming, motorische controle, immuun-functie, voortplanting en vruchtbaarheid, plezier en beloning, geheugen, temperatuurregeling en pijn.

Wanneer het ECS wordt verstoord en in de war raakt omdat het lichaam er niet in slaagt om genoeg endocannabinoïden te produceren, kunt u een ziekte of stoornis ontwikkelen. In deze gevallen kan een aanvulling met plantaardige cannabinoïden nuttig zijn.